Nu of nooit

Deze diashow vereist JavaScript.

Naar aanleiding van mijn pensionering heb een lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan: het uitbrengen van een cd in eigen beheer, bedoeld als een kadootje voor mijn familie, vrienden en (ex)collega’s. Op deze cd staan 14 nummers uit de periode 1955-1965. Ik ben veruit de jongste uit een gezin met 7 kinderen. Rond 1955 was ik zelf ca. 6 jaar. Mijn oudste broers en zussen kochten toen een pick-up en hadden singles van vooral Amerikaanse artiesten als Dean Martin, Elvis Presley, Pat Boone, Louis Prima, Harry Bellafonte enz.

familiefoto 1951

Veel van die nummers staan diep in mijn geheugen gegrift. De cd bevat de volgende nummers:

Nu of nooit (It’s now or never; Elvis Presley)
Hij moet gaan (He’ll have to go; Jim Reeves)
Een nacht met jou (One night with you; Elvis Presley)
Stap voor stap (Everyday; Buddy Holly)
Bergen aan Zee (Blueberry Hill; Fats Domino)
Halsoverkop op jou (Can’t help falling in love; Elvis Presley)
Duvel in ‘n doos (Devil in disquise; Elvis Presley)
Hallo Marjolein (Hello Mary Lou; Ricky Nelson)
Groen groen gras (Green green grass of home; Tom Jones)
Lieve Rita (Pretty Woman; Roy Orbinson)
Aanbidder (I’m a believer; The Monkees)
Spiegelbeeld (Tes tendres annees; Johnny Hallyday)
De vrouw van mijn dromen (Send me the Pillow; Dean Martin)
Dans nog eenmaal met mij (Save the last dance for me; The Drifters)

Deze nummers breng ik tijdens een theater-muziekprogramma waarbij ik tevens wat vertel over de oorspronkelijke artiesten. De duur is ca. 5 kwartier zonder pauze.