Biografie

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik ben op 21 april 1949 in Laren (NH) geboren en ben thans woonachtig in de Amersfoortse binnenstad. Na een loopbaan van 45 jaar in het bedrijfsleven, waarvan 34 jaar op het hoofdkantoor van de supermarktorganisatie C1000/Schuitema in Amersfoort, ben ik in april 2011 met (pre)pensioen gegaan. De laatste jaren was ik bij C1000 werkzaam als directie-adviseur vastgoed.

Mijn aanzienlijk toegenomen vrije tijd ben ik deels gaan invullen middels optredens voor met name groepen senioren. Ik ben mijn zangcarrière in 2000 begonnen bij het Amersfoortse smartlappenkoor Rozen en gladiolen. Van daaruit ben ik ook solo-optredens gaan verzorgen in o.a. het smartlappencafé De Boa’s. Ik kreeg al snel de smaak te pakken en ik heb in de periode 2002-2007 aan diverse festivals meegedaan o.a. in Zwolle (Odeon), in Amersfoort (Smart in het Hart) en in Nijmegen (Dag van Levenslied).

In 2003 nam ik het initiatief voor een Benefiet-meezingmiddag met als titel ‘De Boa’s en vrienden zingen voor…’. In totaal heb ik deze jaarlijkse middag 6 keer georganiseerd. Na een bescheiden start in het theater de Lieve Vrouw voor 180 bezoekers waagde ik in de jaren daarna de sprong naar de Stadshal van De Flint. Het succes was groot en er kwamen jaarlijks 700 tot 900 meezingers naar deze happening. De optredens werden verzorgd door Amersfoortse amateur-artiesten en smartlappenkoren. In totaal is in die jaren bijna € 35.000,- overgemaakt naar diverse goede doelen. In 2009 heb ik de organisatie overgedragen aan de eigenaars van het café De Boa’s.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hoewel ik nog best graag af en toe een levenslied zing, ben ik mij de afgelopen jaren gaan toeleggen op nostalgische liedjesprogramma’s met vooral nummers uit de periode 1930-1975. Sinds eind 2009 treed ik regelmatig op voor groepen senioren in verzorgingshuizen, voor de Zonnebloem en ANBO e.d.  Ik heb inmiddels ca. 120 nummers op mijn repertoire staan. Wat ik probeer is om een gezellig en charmant programma te brengen. Belangrijk onderdeel in mijn programma’s zijn de verbindende teksten waarbij ik tussen de nummers door wat vertel over de artiesten, de componisten en het tijdsbeeld. Ik zing met professionele orkestbanden en beschik over een Yamaha Stagepas 400i-zanginstallatie , een vaste Shure Beta58A-microfoon en een draadloze Sennheiser zendermicrofoon.

Begin 2010 heb ik een nieuw koor opgericht: Zeur Niet!, een koor dat uitsluitend composities zingt van de befaamde Harry Bannink. Ruim 5 jaar heb ik dit enthousiaste koor met ca. 35 leden gerund. Eind 2015 heb ik mijn werkzaamheden overgedragen aan een bestuur bestaande uit 5 leden. 

In 2012 produceerde ik de muziek/theatervoorstelling ‘Nu of nooit’ met medewerking van de band Sixties Generation. Het werd een groot succes in een uitverkocht Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. De netto-opbrengst ging naar de Stichting Mzee Kambee, opgericht door mijn nicht Belinda. In 2015 een nieuwe productie: ‘Back tot he Sixties-theaterconcert’ met medewerking van Sixties Generation , Maaike Adegeest en Ciska & Sonja. Wederom was de Lieve Vrouw uitverkocht. Er zijn plannen om dit theaterconcert ook in andere theaters op te voeren.